Importeren loont!

Je loopt al enige tijd rond met het idee om een andere auto aan te schaffen. De huidige auto heeft zijn jaren trouwe dienst erop zitten of door gezinsuitbreiding ben je tot de conclusie gekomen dat een ruimere auto geen onnodige luxe is. Tegenwoordig is het internet en de vele gespecialiseerde auto- en dealersites de aangewezen plek om de zoektocht te starten naar onze nieuwe heilige koe. De keuze hierdoor is ten opzichte van het verleden zo enorm toegenomen aangezien we niet meer een aantal zaterdagen hoeven op te offeren om verschillende dealers of handelaren af te rijden maar met een druk op de knop toveren we duizenden auto’s tevoorschijn en kunnen we selecteren op merk, leeftijd, kilometerstand, afstand van de standplaats en natuurlijk de prijs. Binnen een uur kunnen we een redelijk beeld krijgen van de prijs van de gewenste bolide en in welke omgeving we die het beste kunnen halen. Dit maakt een rit naar een verder gelegen garage een stuk aantrekkelijker als we bij voorbaat al weten dat er één of meerdere interessant geprijsde modellen staan en in de directe omgeving daarvan mogelijk nog meer.

Enorm aanbod

De automarkt is echter vele malen groter dan alleen die binnen Nederland. Het is tegenwoordig, mede door de mogelijkheden die het internet ons tegenwoordig ter beschikking stelt, gemakkelijk dan ooit om ook buiten onze landsgrenzen op zoek te gaan naar onze nieuwe auto. Je zult dan tot de conclusie komen dat er in de ons omringende landen een aanbod van veelal jonge occasions bestaat die tientallen procenten goedkoper zijn dan de vergelijkbare auto’s in Nederland, vaak met een zeer gering aantal kilometers op de teller. De prijsverschillen met de aangeboden modellen in Nederland kunnen wel 20-50% goedkoper zijn!

Net zoals wij vroeger nogal terughoudend waren met het zoeken naar auto’s verderop in het land, zo zijn we nu echter nog steeds wat bedachtzaam om een auto vanuit het buitenland aan te schaffen. We vragen ons af hoe het zit met de garantie, het invoeren en de belastingregels voor het importeren van een auto naar Nederland en hoe betrouwbaar is dan zo’n auto uit bijvoorbeeld Duitsland of België? Ook daarvoor kan er op internet tegenwoordig voldoende informatie worden opgezocht en is er bovendien een uitgebreid aanbod ontstaan aan bedrijven en websites die hierin ondersteuning kan aanbieden. Zij kunnen bijvoorbeeld de BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijtuigen) berekening voor je uitvoeren waarbij de voordeligste tarieven kunnen worden gebruikt en tevens kunnen zij je adviseren hoe het beste op zoek te gaan naar de gewenste modellen, betrouwbare bedrijven en het regelen van de garantievoorwaarden.

Voordelig en betrouwbaar

Het aanschaffen en importeren van een auto kan aanzienlijk voordeliger zijn dan de aanschaf van het zelfde model bij de dealer bij u om de hoek. De kans is groot dat het geïmporteerde model bovendien veel luxer is uitgevoerd dan dezelfde auto in Nederland zonder de bijkomende kosten van al deze extra’s. Garantie is dankzij de Europese Wetgeving goed en duidelijk geregeld en kan vaak via de merkdealers hier in Nederland zelf worden verleend waardoor het niet nodig is, wanneer zich een gebrek voordoet die onder garantie valt, met de auto terug te moeten naar het land van aanschaf. Diverse gespecialiseerde bedrijven en websites bieden de hulp bij het correct regelen van de belastingverplichtingen en voordat u het weet bent u de trotse eigenaar van een betrouwbare, luxe uitgevoerde jonge occasion import auto!