Import Duitse occasion is nog nooit zo aantrekkelijk geweest!

U heeft enige tijd gezocht op internet en besloten om een jonge, luxe uitgevoerde occasion te gaan aanschaffen in Duitsland. Het model dat u heeft gevonden is luxer uitgevoerd dan de vergelijkbare modellen die u hier in Nederland tegenkomt. Uiteraard is het mogelijk om de extra’s hier in Nederland ook uit te kiezen maar vanwege de hoge aanschafprijs heeft de eerste eigenaar vaak diverse opties achterwege gelaten. Omdat de opties in Duitsland veel goedkoper zijn dan in Nederland en het bovendien gebruikelijk is om een nieuwe auto bij voorkeur met veel opties aan te schaffen zijn deze bij occasions eigenlijk standaard al aanwezig.

Groter, meer en beter

Nu kan je natuurlijk naar Duitsland rijden om daar op zoek te gaan naar een mooie, jonge occasion maar ook in Duitsland kan je prima via een van de grotere Duitse autosites door heel Duitsland zoeken. De kans is vrij groot dat je de door jou gewenste auto vind aangezien het aanbod in Duitsland vele malen groter is dan hier in Nederland. Wanneer je een leuke auto hebt gevonden kan je er zelf naar toe rijden voor een testrit en een blik onder de motorkap maar je kan ook kiezen voor een onafhankelijke aankoopkeuring. Hiervoor hoef je niet zelf aanwezig te zijn. Bovendien zijn de handelaren in Duitsland over het algemeen een stuk betrouwbaarder dan die in Nederland en wordt het geven van misleidende of zelfs valse informatie bij verkoop van een auto in Duitsland zelfs als misdrijf gezien!

Ook over de prijs valt vervolgens nog prima te onderhandelen. Daar waar we in Nederland nogal terughoudend zijn voor wat betreft het onderhandelen of afdingen op de vraagprijs wordt dit in Duitsland als normaal gezien of zelfs verwacht bij de verkoop van een auto. Zo is het heel normaal om enkele honderden tot zelfs duizenden euro’s van de prijs af te krijgen. Ook het onderhandelen voor een extra beurt of een extra set (winter)banden gebeurt regelmatig.

Wanneer je overgaat tot koop van de door jou gewenste bolide dienen er nog echter een aantal zaken geregeld te worden om de auto rijgerechtigd te krijgen in Nederland. Hierbij dien je rekening te houden met de extra kosten die gemoeid zijn met het importeren van een auto naar Nederland. Over een te importeren auto dient BPM te worden betaald. Een exacte uitleg van de voordeligste manier om deze Belasting Personenauto’s en Motorrijtuigen kan je op diverse sites terugvinden.  Ook dient de auto te worden geregistreerd en te naam gesteld te worden bij het RDW (Dienst Wegverkeer). Om de auto naar Nederland te krijgen kan je hem laten vervoeren door hem per oplegger te laten transporteren. Wanneer je de auto zelf naar Nederland rijdt kan je het beste een zelf-importpakket aanschaffen welke ook een set tijdelijke kentekenplaten bevat. Wanneer je de BPM hebt voldaan verkrijg je via het RDW een nieuw kentekenbewijs waarmee je de nieuwe Nederlandse kentekenplaten kunt aanschaffen.

Porsche uit Duitsland

Genieten

Wanneer je de officiële zaken hebt geregeld en de auto hebt laten overkomen of er een leuk uitje van hebt gemaakt door jouw nieuwe auto zelf op te halen, kan je genieten van je nieuwe aanschaf. Een auto die veelal luxer is uitgevoerd en daarbij evengoed vaak vele duizenden euro’s goedkoper dan dat je hier in Nederland kwijt zou zijn geweest. Laat je van tevoren echter goed informeren of eventueel bijstaan door een van de vele gespecialiseerde bedrijven of websites die jou de hele voorgenoemde afhandeling bijna geheel uit handen kunnen nemen. Een nieuwe auto kopen in Duitsland en laten importeren kan o.a. bij Easy Import. De afgelopen jaren zijn duizenden Nederlanders je al voorgegaan. Dit jaar en komende jaren zal dit aantal alleen maar toenemen. Waar wacht je nog op.

Alvast veel plezier met je nieuwe aanwinst!