Ga zelf op onderzoek uit om meer informatie te verzamelen over elke auto

Het wordt door de RDW wel heel eenvoudig gemaakt om achter de juiste informatie te komen van elk relevant voertuig en is het de online database waar alles betrokken kan worden. die is echt wel door een ieder te bezichtigen en is het enigste wat nodig is om aan de benodigde informatie te komen, het kenteken. Het gaat er dus vrij eenvoudig aan toe en wordt alle opgevraagde informatie met een druk op de knop zichtbaar.

Dat kan gewoon op elk moment van de dag

Bij het willen aanschaffen van een tweedehandse auto kleven er altijd wat vragen zoals de reden van verkoop en de staat waarin de auto zich bevindt. Lang niet een ieder komt eerlijk voor de dag over de staat van het voertuig en is een onafhankelijke controle dus zeker op zijn plaats.  Dankzij Ovi RDW is dat mogelijk en kan je snel op elk tijdstip van de dag de juiste informatie over zo een auto opvragen. Dat is wel handig in bijvoorbeeld het weekend of bij het vinden van een koopje waar je geen moment langer wilt wachten met de koop.

Je blijft dus lekker in controle over de aanschaf

Met mooie praatjes en een aantrekkelijke prijs ben je dus niet meer zo eenvoudig over te halen en kan je binnen een mum van tijd zelf over de juiste informatie beschikken. Vergelijk jouw verkregen data met die welke door de verkoper gegeven wordt en let op grote verschillen.  Een punt van aandacht is zeker de km stand , maar ook een eventuele schadehistorie die wordt verzwegen. Zo voorkom je dankzij de RDW een miskoop en kunnen gevallen van fraude het liefst ook doorgegeven worden bij de politie.